Вие се намирате тук:/Въпроси
­

За ефективна процедура е необходимо да НЕ се отскубват космите в областта, която ще се обработва в продължение на 4 седмици за лицето и шията, и 6 седмици за цялото тяло. През този период не е необходимо да оставяте космите да израстват, тоест е могат да бъдат премахвани чрез бръснене, с крем депилатоар или подстригване. В никакъв случай НЕ трябва да се използват методи при който космите се отскубват в корен, например – епилатор, кола маска, пинсета или други.

Да, за да отделим време за провеждане на т.н. ТЕСТ. При първата си визита в лазерен център МЕЛАНИ ще ви информираме и по всички други важни въпроси от медицински характер засягащи процедурите – получавате и попълвате информирано съгласие. Така ни предоставяте необходимата за процедурата медицинска информация и се запознавате подробно с особеностите на терапията и резултатите, които можете да очаквате. По време на прегледа от специалист в областта, ще имате възможност да зададете своите въпроси и да уточните специфичните особености на процедурата за Вашия случай.

В по-голямата част от случаите, като изключение правят пациенти чиято кожа е по-матова или с тен, както и ако космите са прекалено тънки. В тези случаи процедурата се извършва няколко дни след провеждане на теста, когато резултатът от него може да бъде отчетен.

Областта на която ще се прави лазерна епилация трябва да бъде старателно и гладко обръсната непосредствено преди процедурата или поне няколко часа преди това. Космите НЕ трябва да се подават над нивото на кожата.

Единственият вариант за перманентна епилация на бели косми е електроепилацията с игла.

Не, IPL фотоепилацията и лазерната епилация могат да се правят във всяка възраст. Въпреки безвредността им, не се препоръчват при бременни жени, поради липсата на научни и медицински проучвания в тази насока.

Чувството за болка е различно при всеки, като усещанията по време на процедурата по-скоро могат да бъдат описани като неприятно парване или дискомфорт, отколкото като болка. Добрата новина е, че те намаляват с всяка следваща процедура, защото окосмяването се разрежда.
Ако имате много неприятни усещания след процедурата, непременно ни информирайте за да ви помогнем да се чувствате комфортно.

Възможно e зачервяване в участъка върху който е направена процедурата. То може да продължи до около час. В следващите няколко дни е възможно: една част от космите да останат като черни точки, които изчезват след около 2 седмици, други косъмчета продължават да израстват и опадат до 2 седмици за лицето и шията, и до 4 седмици за тялото. След първата процедура е добре да направите контролен преглед, за да се уверим, че желаният ефект е постигнат.